英语专业八级阅读考试试题及答案

英语专业八级阅读考试试题及答案

2018年英语专业八级阅读考试试题及答案

A man may lead a horse to the water, but he cannot make him drink.以下是店铺为大家搜索整理的2018年英语专业八级阅读考试试题及答案,希望能给大家带来帮助!

Federal Government's Help

Federal efforts to aid minority businesses began in the 1960’s when the Small Business Administration (SBA) began making federally guaranteed loans and government-sponsored management and technical assistance available to minority business enterprises. While this program enabled many minority entrepreneurs to form new businesses, the results were disappointing, since managerial inexperience, unfavorable locations, and capital shortages led to high failure rates. Even 15 years after the program was implemented, minority business receipts were not quite two percent of the national economy’s total receipts.

Recently federal policymakers have adopted an approach intended to accelerate development of the minority business sector by moving away from directly aiding small minority enterprises and toward supporting large, growth-oriented minority firms through intermediary companies. In this approach, large corporations participate in the development of successful and stable minority businesses by making use of government-sponsored venture capital. The capital is used by a participating company to establish a Minority Enterprise Small Businesses that have potential to become future suppliers of customers of the sponsoring company.

MESBIC’s are the result of the belief that pr oviding

established firms with easier access to relevant management techniques and more job-specific experience, as well as substantial amounts of capital, gives those firms a greater opportunity to develop sound business foundations than does simply making general management experience and small amounts of capital available. Further, since potential markets for the minority businesses already exist through the sponsoring companies, the minority businesses face considerably less risk in terms of location and market fluctuation. Following early financial and operating problems, sponsoring corporations began to capitalize MESBIC’s far above the legal minimum of $500,000 in order to generate sufficient income and to sustain the quality of management needed. MES BIC’s are now emerging as increasingly important financing sources for minority enterprises.

Ironically, MESBIC staffs, which usually consist of Hispanic and Black professionals, tend to approach investments in minority firms more pragmatically than do many MESBIC directors, who are usually senior managers from sponsoring corporations. The latter often still think mainly in terms of the ‘social responsibility approach’ and thus seem to prefer deals that are riskier and less attractive than normal investment criteria would warrant. Such differences in viewpoint have produced uneasiness among many minority staff members, who feel that minority entrepreneurs and businesses should be judged by established business considerations. These staff members believe their point of view is closer to the original philosophy of MESBIC’s and they are concerned that, unless a more prudent course if followed, MESBIC directors may revert to policies likely to re-create the disappointing results of the original SBA

approach.

1. Which of the following best states the central idea of the passage?

[A] The use of MESBIC’s for aiding minority entrepreneurs seems to have greater potential for success than does the original SBA approach.

[B] There is a crucial difference in point of view between the staff and directors of some MESBIC’s.

[C] After initial problems with management and marketing, minority businesses have begun to expand at a steady rate.

[D] Minority entrepreneurs wishing to form new businesses now have several equally successful federal programs on which to rely.

2. According to the passage, the MESBIC approach differ s from the SBA approach in that MESBIC’s

[A] seek federal contracts to provide market for minority businesses.

[B] Encourage minority businesses to provide markets for other minority businesses.

[C] Attempt to maintain a specified rate of growth in the minority business sector.

[D] Rely on the participation of large corporations to finance minority businesses.

3. Which of the following statements about the SBA program can be inferred from the passage?

[A] The maximum term for loans made to recipient businesses was 15 years.

[B] Business loans were considered to be more useful to recipient businesses than was management and technical assistance.

[C] The anticipated failure rate for recipient businesses was significantly lower than the rate that actually resulted.

[D] Recipient businesses were encouraged to relocate to areas more favorable for business development.

4. The author refers to the ‘financial and operati ng problems’ encountered by MESBIC’s primarily in order to

[A] broaden the scope of the discussion to include the legal considerations of funding MESBIC’s through sponsoring companies.

[B] call attention to the fact that MESBIC’s must receive adequate funding in order to function effectively.

[C] show that sponsoring companies were willing to invest only $500,000 of government-sponsored venture capital in the original MESBIC’s.

[D] Compare SBA and MESBIC limits on minimum funding.

5. It can be inferred from the passage that the attitude of some MESBIC staff member toward the investments preferred by some MESBIC directors can be best described as

[A] disappointing.

[B] Indifferent.

[C] Shocked.

[D] Defensive.

答案详解:

1. A 运用MESBIC来帮助少数民族企业似乎比原来SBA的方法更具成功的可能性。文章一开始就点名SBA(小型企业管理局)向少数民族企业提供联邦保证贷款,政府资助管理和技术方面的帮助,结果令人失望。组建成的少数民族新企业由于管理上缺乏经验、地点不佳、资金短缺而导致失败的情况很多。其他见难句译注1、2、3。总之在MESBIC支持下:为它的潜在市场提供大量资金等,使它们在地点和市场流通方面风险小的多,从而带来足够的收入和保持所需的管理质

量。这一切都说明MESBIC比SBA的成功可能性大。

B.MESBIC中的领导者和职工方面在观点上有着至关重要的分歧。

C.经历了早期管理和市场问题后,少数民族企业已开始稳步发展。

D.希望组建新公司的少数民族企业家已有好几个成功的联邦计划可依靠。

2. D 依靠打工四向少数民族企业投资。见第二段第二句:大公司利用政府资助的'风险资本参与成功而又稳固的少数民族企业的发展。参与的大公司用这笔资金建立了“少数民族小型企业投资公司”(MESBIC)

A.寻求为少数民族企业提供市场联邦合同。

B.鼓励少数民族企业为其他少数民族企业提供市场。

C.试图在少数民族部门保持特定的增长率。

3. C 预期加入SBA项目中的公司的失败率比实际失败率低得多。文内没有直接点出,而是从(见第一题注释)SBA帮助的企业失败率很高――令人失望,从而推断C项结论。

A.给企业贷款最高期限为15年。

B.商业贷款对企业来说远笔管理和技术帮助重要。D.鼓励接受贷款企业重新寻找利于企业发展的地区。

4. B 为的是引人注意这一实际情况:MESBIC必须取得足够的资金才能有效地运转。这在第三段最后一句:在经历了早期财政和运行问题后,赞助公司给MESBIC注入的资金远远超过了50万美元的法定最低限额,以获得足够的收入并保持所需的管理质量。MESBIC现在正成为日益重要的少数民族企业的资金来源。这说明没有足够的资金是难以有效运转的。

A.扩大讨论范围以包括通过赞助公司投资MESBIC的合理性。C.表明赞助公司愿意在原来的MESBIC只投资50万政府资助的风险资本。D.对比SBA和MESBIC最低投资限额。

5. A 失望。文章最后一段MESBIC的职工――一般是拉美和黑人专业人员在少数民族公司的投资上比MEBSIC的领导者更切实际。这些高级经理从社会责任角度看问题,会选择更具风险性,不太吸引人的项目。观点分歧使许多少数民族职工感到不安,他们认为应以公司的业务爆出来评价少数民族企业家及其企业。者充分说明MEBSIC的职

工对领导所青睐的投资项目不满意和失望。

B.漠不关心。

C.震惊。

D.持保留态度。

专八试卷真题及答案解析

专八试卷真题及答案解析 在每年的6月和12月,中国的英语学习者们都会迎来一场重要的考试——英语专业八级(英语专八)考试。作为中国英语专业水平的高级考试,专八考试对学生的英语综合能力、语法、阅读理解、写作以及口语表达能力都有较高的要求。考生们在备考过程中经常会找一些专八试卷真题和答案进行练习和复习。本文将为大家提供一些专八试卷真题及答案的解析。 一、阅读理解 阅读理解是专八考试的难点之一,而其中的长篇阅读理解尤为考生头疼。下面是一道关于心理学的长篇阅读理解。 In the 1960s, a new movement emerged in the United States called the "human potential movement." There were different branches of this movement, but they had a common goal: to help people reach their full potential. In theory, this involved developing the mind, body, and spirit. One of the most influential branches of the human potential movement was transpersonal psychology. Transpersonal psychology explores the spiritual aspects of human experience, including mysticism, meditation, and altered states of consciousness. It rejects the idea that psychology should only focus on the normal and healthy aspects of human behavior, and instead looks at the whole range of human experience.

大学英语专业八级考试测试试卷(带答案)

大学英语专业八级考试测试试卷 PART ⅠLISTENING COMPREHENSION SECTION A MINI-LECTURE In this section you will hear a mini-lecture. You will hear the mini-lecture ONCE ONLY. While listening to the mini-lecture, please complete the gap-filling task on ANSWER SHEET ONE and write NO MORE THAN THREE WORDS for each gap. Make sure what you fill in is both grammatically and semantically acceptable. You may use the blank sheet for note-taking. You have THIRTY seconds to preview the gap-filling task. Now listen to the mini-lecture. When it is over, you will be given THREE minutes to check your work. Suggestions of Reading Activities Ⅰ. Three 1 phases of reading —before reading —in the course of reading —after reading Ⅱ. Pre-reading activities —finding 2 to make comprehension easier —we-reading discussion activities to ease cognition —being aware of the 3 for reading —consideration of different types of reading skills: skimming, scanning, extensive reading, 4 —understanding the 5 of the material Ⅲ. Suggestions for during-reading activities A. Tips of 6 : —summarizing, reacting, questioning, 7 , evaluating, involving own experiences B. My suggestions: —making predictions —making selections —combining 8 to facilitate comprehension —focusing on significant pieces of information —making use of 9 or guessing —breaking words into their 10 —reading in 11 —learning to pause —12 Ⅳ. Post-reading suggestions A. Depending on the goal of reading —penetrating 13 —meshing new information B. 14 —discussing

英语专业八级阅读考试试题及答案

英语专业八级阅读考试试题及答案 A man may lead a horse to the water, but he cannot make him drink.以下是为大家搜寻整理的2023年英语专业八级阅读考试试题及答案,盼望能给大家带来帮忙!更多精彩内容请准时关注我们! Federal Governments Help Federal efforts to aid minority businesses began in the 1960’ s when the Small Business Administration SBA began making federally guaranteed loans and government-sponsored management and technical assistance available to minority business enterprises. While this program enabled many minority entrepreneurs to form new businesses, the results were disappointing, since managerial inexperience, unfavorable locations, and capital shortages led to high failure rates. Even 15 years after the program was implemented, minority business receipts were not quite two percent of the national economy’s total receipts. Recently federal policymakers have adopted an approach intended to accelerate development of the minority business sector by moving away from directly aiding small minority enterprises and

(完整版)英语专业八级阅读及参考答案

Most earthquakes occur within the upper 15 miles of the earth's surface. But earthquakes can and d o occur at all depths to about 460 miles. Their number decreases as the depth increases. At about 460 miles one earthquake occurs only every few years. Near the surface earthquakes may run as hi gh as 100 in a month, but the yearly average does not vary much. In comparison with the total nu mber of earthquakes each year, the number of disastrous earthquakes is very small. The extent of the disaster in an earthquake depends on many factors. If you carefully build a t oy house with an erect set, it will still stand no matter how much you shake the table. But if you build a toy house with a pack of cards, a slight shake of the table will make it fall. An earthqua ke in Agadir, Morocco, was not strong enough to be recorded on distant instruments, but it comple tely destroyed the city. Many stronger earthquakes have done comparatively little damage. If a build ing is well constructed and built on solid ground, it will resist an earthquake. Most deaths in earth quakes have been due to faulty building construction or poor building sites. A third and very seriou s factor is panic. When people rush out into narrow streets, more deaths will result. The United Nations has played an important part in reducing the damage done by earthquakes. It has sent a team of experts to all countries known to be affected by earthquakes. Working with local geologists and engineers, the experts have studied the nature of the ground and the type of m ost practical building code for the local area. If followed, these suggestions will make disastrous ear thquakes almost a thing of the past. There is one type of earthquake disaster that little can be done about. This is the disaster caus ed by seismic sea waves, or tsunamis. (These are often called tidal waves, but the name is incorrec t. They have nothing to do with tides.) In certain areas, earthquakes take place beneath the sea. Th ese submarine earthquakes sometimes give rise to seismic sea waves. The waves are not noticeable out at sea because of their long wave length. But when they roll into harbors, they pile up into wa

专业英语八级(阅读)模拟试卷171(题后含答案及解析)

专业英语八级(阅读)模拟试卷171(题后含答案及解析) 题型有: 2. READING COMPREHENSION PART II READING COMPREHENSION SECTION A MULTIPLE-CHOICE QUESTIONSIn this section there are several passages followed by fourteen multiple-choice questions. For each multiple-choice question, there are four suggested answers marked [A] , [B], [C] and [D]. Choose the one that you think is the best answer. (1) Letty the old lady lived in a “ Single Room Occupancy” hotel approved by the New York City welfare department and occupied by old losers, junkies, cockroaches and rats. Whenever she left her room—a tiny cubicle with a cot, a chair, a seven-year-old calendar and a window so filthy it blended with the unspeakable walls—she would pack all her valuables in two large shopping bags and carry them with her. If she didn’t, everything would disappear when she left the hotel. Her “things” were also a burden. Everything she managed to possess was portable and had multiple uses. A shawl is more versatile than a sweater, and hats are no good at all, although she used to have lots of nice hats, she told me. (2) The first day I saw Letty I had left my apartment in search of a “bag lady”. I had seen these women round the city frequently, had spoken to a few. Sitting around the parks had taught me more about these city vagabonds. As a group, few were eligible for social security. They had always been flotsam and jetsam, floating from place to place and from job to job —waitress, short order cook, sales clerk, stock boy, maid, mechanic, porter—all those jobs held by faceless people. The “bag ladies” were a special breed. They looked and acted and dressed strangely in some of the most determinedly conformist areas of the city. They frequented Fourteen Street downtown, and the fancy shopping districts. They seemed to like crowds but remained alone. They held long conversations with themselves, with telephone poles, with unexpected cracks in the sidewalk. They hung around lunch counters and cafeterias, and could remain impervious to the rudeness of a determined waitress and sit for hours clutching a coffee cup full of cold memories. (3) Letty was my representative bag lady. I picked her up on the corner of Fourteenth and Third Avenue. She had the most suspicious face I had encountered; her entire body, in fact, was pulled forward in one large question mark. She was carrying a double plain brown shopping bag and a larger white bag ordering you to vote for some obscure man for some obscure office and we began talking about whether or not she was an unpaid advertisement. I asked her if she would have lunch with me, and let me treat, as a matter of fact. After some hesitation and a few sharp glances over the top of her glasses, Letty the Bag Lady let me come into her life. We had lunch that day, the next, and later the next week. (4) Being a bag lady was a full-time job. Take the problem of the hotels. You can’t stay to long in any one of those welfare hotels, Letty told me, because the junkies figure out your routine, and when you get your checks,

英语专业八级考试阅读试题及解析

英语专业八级考试阅读精选试题及解析The mountain is so unlike creeping in people’s feet.以下是为大家搜索的英语专业八级阅读精选试题及解析,希望能给大家带来帮助!更多精彩内容请及时关注我们! The organization known to the world as Interpol has sometimes been described as an outfit of chisel-jawed gimlet-eyed crime fighters who put their lives in jeopardy every working hour.Less flatteringly, Interpol has also been described as a huge filing cabi, stuffed with clerks choking on their own statistics. As with most generalities, there is some truth in both statements.There are, certainly, some grim battlers of crime to be found working with Interpol.There are, just as surely, those drones shuffling mountains of paper whose cheeks are sallow from indoor life.Consider the charisma of the name alone: INTERPOL, the international police force.Continents leaped in a single bound, oceans crossed in the space of a breath, villains watched by eyes that never sleep.Surprisingly, a lot of it happens almost that way. Four groups coordinate and direct the activities of Interpol.One of them is the National Central Bureaus, or NCBs, bodies designated by the member nations to serve as their link with Interpol.These are the front-line troops, the action people.IN the United States, the Treasury

完整版)英语专业八级阅读及参考答案

完整版)英语专业八级阅读及参考答案 ___ the upper 15 miles of the Earth's surface。but they can happen at depths up to about 460 miles。As the depth increases。the number of ___。At around 460 miles。earthquakes only occur every few years。Near the surface。earthquakes can happen as often as 100 times in a month。but the ___。the number of ___ small compared to the total number of ___. A。The number of earthquakes is closely related to depth。(This cannot be ___ the sea and give rise to seismic sea waves。but does not provide n on the ___.) There is a type of ___ - the one ___。this is incorrect as they have nothing to do with tides。Submarine earthquakes can give rise to these waves。which are not noticeable out at sea due to their long ___。when they reach harbors。they pile up into walls of water that can be 6 to 60 feet high。The Japanese call them "tsunamis," meaning "harbor waves," because they only ___.

2022年专业英语八级阅读训练试题及答案:A Sense of Humor新

2022年专业英语八级阅读训练试题及答案:A Sense of Humor A Sense of Humor Biologically, there is only one quality which distinguishes usfrom animals: the ability to laugh. In a universe which appears tobe utterly devoid of humor, we enjoy this supreme luxury. Andit is a luxury, for unlike any other bodily process, laughter doesnot seem to serve a biologically useful purpose. In a divideworld, laughter is a unifying force. Human beings oppose eachother on a great many issues. Nations may disagree aboutsystems of government and human relations may be plaguedby ideological factions and political camps, but we all share the ability to laugh. And laughter, inturn, depends on that most complex and subtle of all human qualities: a sense of humor Certaincomic stereotypes have a universal appeal. This can best be seen from the world-wide popularity ofCharlie Chaplin’s early films. The little man at odds with society never fails to amuse no matterwhich country we come from. As that great commentator on human affairs, Dr. Samuel Johnson,once remarked, ‘Men have been wise in very different modes; but they have always laughed in thesame way.’ A sense of humor may take various forms and laughter may be anything from a refined tingle toan earth quaking roar, but the effect is always the same. Humor helps us to maintain a correctsense of values. It is the one quality which political fanatics appear to lack. If we can see the funnyside, we never make the mistake of taking ourselves too seriously. We are always reminded thattragedy is not really far removed from comedy, so we never get a lop sided view of things. This is one of the chief functions of satire and irony. Human pain and suffering are so grim; wehover so often on the brink of war; political

专业英语八级阅读练习题及答案详解

专业英语八级阅读练习题及答案详解 专业英语八级阅读练习题及答案详解 书山有路勤为径,学海无涯苦作舟。以下是店铺为大家搜索整理的专业英语八级阅读练习题及答案详解,希望对正在关注的您有所帮助! NCB in Interpol The organization known to the world as Interpol has sometimesbeen described as an outfit of chisel-jawed gimlet-eyed crimefighters who put their lives in jeopardy every working hour. Lessflatteringly, Interpol has also been described as a huge filingcabinet, stuffed with clerks choking on their own statistics. As with most generalities, there is some truth in both statements. There are, certainly, some grimbattlers of crime to be found working with Interpol. There are, just as surely, those drones shufflingmountains of paper whose cheeks are sallow from indoor life. Consider the charisma of the namealone: INTERPOL, the international police force. Continents leaped in a single bound, oceanscrossed in the space of a breath, villains watched by eyes that never sleep. Surprisingly, a lot of ithappens almost that way. Four groups coordinate and direct the activities of Interpol. One of them is the National CentralBureaus, or NCBs, bodies designated by the member nations to serve as their link with Interpol.These are the front-line troops, the action people. IN the United States, the Treasury Departmentis the National Central Bureau. In the United Kingdom, it is Scotland Yard; the Questura in Italy andthe Melbourne City Police in Australia. Because police organization varies from country, the NCBswere established to act as the one special group to handle Interpol chores and unsure

英语专业八级阅读考试训练试题附答案

英语专业八级阅读考试训练试题附答案 英语专业八级阅读考试训练试题附答案 He was an old man with a white beard and huge nose and hands. Long before the time during which we will know him, he was a doctor and drove a jaded white horse from house to house through the streets of Winesburg. Later he married a girl who had money. She had been left a large fertile farm when her father died. The girl was quiet, tall, and dark, and to many people she seemed very beautiful. Everyone in Winesburg wondered why she married the doctor. Within a year after the marriage she died. The knuckles of the doctor's hands were extraordinarily large. When the hands were closed they looked like clusters of unpainted wooden balls as large as walnuts fastened together by steel rods. He smoked a cob pipe and after his wife's death sat all day in his empty office close by a window that was covered with cobwebs. He never opened the window. Once on a hot day in August he tried but found it stuck fast and after that he forgot all about it. Winesburg had forgotten the old man, but in Doctor Reefy there were the seeds of something very fine. Alone in his musty office in the Heffner Block above the Paris Dry Goods Company's store, he worked ceaselessly, building up something that he himself destroyed. Little pyramids of truth

专业英语八级(阅读)模拟试卷154(题后含答案及解析)

专业英语八级(阅读)模拟试卷154(题后含答案及解析) 题型有:1. B.Para.4. C.Para. 7. D.Para. 8. 正确答案:D 解析:篇章题。文章第一段首先对当前毕业生就业现状进行描述,随后通过数据对比了不同专业毕业生的就业情况和薪酬水平。第三段和第四段通过两位专家的引言指出很多人对大学教育的看法。接着作者在第五段和第六段介绍了美国社会目前存在的“大学无用论”,并由此引到第七段,作者对大学教育价值的分析。紧接着,作者在第八段用伦敦大学哲学教授的事例进行阐述,提出自己的观点,当具有职业导向的学位不再是就业的敲门砖时,学生们求学过程中功利主义的色彩就会被消解。因此,全文最后一段是作者阐明主题思想的段落,故[D]为答案。如上所述,第一段仅是起始段,引出话题,故排除[A];第四段阐述的是专家的观点而非作者的观点,故排除[B];第七段讨论的是大学教育的价值,作者尚未表明自己的观点,故排除[C]。知识模块:阅读 (1) They make some of the world’s best-loved products. Their logos are instantly recognisable, their advertising jingles seared in shoppers’brains. For investors, they promise steady returns in turbulent times. They seem to be getting ever bigger: on June 30th Mondelez International made a $23 billion bid for Hershey to create the world’s biggest confectioner; and on July 7th Danone, the world’s largest yogurt maker, agreed to buy WhiteWave Foods, a natural-food group, for $ 12. 5 billion. Yet trouble lurks for the giants in consumer packaged goods (CPG), which also include firms such as General Mills, Nestle, Procter & Gamble and Unilever. As one executive admits in a moment of candour, “We’re kind of fucked. “(2) For a hint of the problem they face, take the example of Daniel Lubetzky, who began peddling his fruit-and-nut bars in health-food stores; his KIND bars are now ubiquitous, stacked in airports and Walmarts. Or that of Michael Dubin and Mark Levine, entrepreneurs irked by expensive razors, who began shipping cheaper ones directly to consumers five years ago. Their Dollar Shave Club now controls 5% of America’s razor market. (3) Such stories abound. From 2011 to 2015 large CPG companies lost nearly three percentage points of market share in America, according to a joint study by the Boston Consulting Group and IRI, a consultancy and data provider, respectively. In emerging markets local competitors are a growing headache for multinational giants. Nestle, the world’s biggest food company, has missed its target of 5%-6% sales growth for three years running. (4) For a time, size gave CPG companies a staggering advantage. Centralising decisions and consolidating manufacturing helped firms expand margins. Deep pockets meant companies could spend millions on a flashy television advertisement, then see sales rise. Firms distributed goods to a vast network of stores, paying for prominent placement on

专业英语八级阅读附答案

专业英语八级阅读精选附答案 Reputation is often got without merit and lost without fault.以下是为大家搜索的专业英语八级阅读精选附答案,希望能给大家带来帮助!更多精彩内容请及时关注我们! These days we hear a lot of nonsense about the ‘great classless society'. The idea that the twentieth century is the age of th e mon man has bee one of the great clichés of our time. The same old arguments are put forward in evidence. Here are some of them: monarchy as a system of government has been pletely discredited. The monarchies that survive have been deprived of all political power. Inherited wealth has been savagely reduced by taxation and, in time, the great fortunes will disappear altogether. In a number of countries the victory has been plete. The people rule; the great millennium has bee a political reality. But has it? Close examination doesn't bear out the claim. It is a fallacy to suppose that all men are equal and that society will be leveled out if you provide everybody with the same educational opportunities. (It is debatable whether you can ever provide everyone with the same educational opportunities, but that is another question.) The fact is that nature dispenses brains and ability with a total disregard for the principle of equality. The old rules of the jungle, ‘survival of the fittest', and ‘might is righ t' are still with us. The spread of

相关文档
最新文档