高考英语真题四川

高考英语真题四川
高考英语真题四川

2016年高考英语真题

四川

-CAL-FENGHAI-(2020YEAR-YICAI)_JINGBIAN

2016四川

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Basketball Statistician Help Wanted

The Athletic Department is looking for students to help assist staff during the Fall 2016, Winter 2016-17 and Spring 2017 semesters. Students in this position will be keeping live statistics during basketball games. Students must meet all of the following requirements:

Good computer skills

Available evenings and weekends

Knowing basketball rules and statistics

Students interested in working for the Athletic Department should contact the Athletic Coordinator at their respective(各自的) campuses.

TP/SS Athletic Coordinator, Michael Simone,240-567-1308 Rockville Athletic Coordinator, Jorge Zuniga,240-567-7589 Springfield Athletic coordinator, Gary Miller,240-567-2273 Germantown Athletic Coordinator, GavriChavan, 240-567-6915 1.When will the job start?

A .In May 2016 B. In May 2017

C.In September 2016

D. In September2017

2.Who is more likely to get job?

A.Sam,English major ,member of the college basketball team

B.Judy,IT staff with night classes,children’s basketball team coach

C.Ted,computer major, basketball fan,free on evenings and weekends

D.Molly,part-time programmer,high school basketball player ,new mother

3.Whom should you contact if you want to apply for the job in Rockville?

A.Michael.

B.Jorge.

C.Gauri.

D.Gary.

阅读理解。

If you could have one superpower, what would it be?

Dreaming about whether you would want to read minds, see through walls, or have superhuman strength may sound silly, but it actually gets to the heart of what really matters in your life.

Every day in our work, we are inspired by the people we meet doing extraordinary things to improve the world.

They have a different kind of superpower that all of us possess: the power to make a difference in the lives of others.

We’re not saying that everyone needs to contribute their lives to the poor. Your lives are busy enough doing homework, playing sports,

making friends, seeking after your dreams. But we do think that you can live a more powerful life when you devote some of your time and energy to something much larger than yourself. Find an issue you are interested in and learn more. Volunteer or, if you can, contribute a little money to a cause. Whateve r you do, don’t be a bystander. Get involved. You may have the opportunity to make your biggest difference when you’re older. But why not start now?

Our own experience working together on health, development, and energy the last twenty years has been one of the most rewarding parts of our lives. It has changed who we are and continues to fuel our optimism about how much the lives of the poorest people will improve in the years ahead.

4.What does the underlined part in Paragraph 2 refer to?

A. Your life style.

B. Your life value.

C. Your trouble in life.

D. Your life experience.

5.Why does the author say they are inspired every day?

A. They possess different kinds of superpowers.

B. They have got the power to change the world.

C. Some people around them are making the world better.

D. There are many powerful people in their life and work.

6.What does the author stress in Paragraph 5?

A. Learning more and contributing more to a cause.

B. Rising above self and acting to help others.

C. Working hard to get a bigger opportunity.

D. Trying your best to help the poor.

7.What can be inferred from the last paragraph?

A. The author believes the lives of the poorest will get better.

B. Much more progress will be made in the near future.

C. The work on health is the most valuable experience.

D. People’s efforts have been materially rewarded.

阅读理解。

In the depths of the French Guianese rainforest, there still remain unusual groups of indigenous(土著的) people. Surprisingly, these people live largely by their own laws and their own social customs. And yet, people in this area are in fact French citizens because it has been a colony(殖民地) of the French Republic since 1946. In theory, they should live by the French law is often ignored or unknown, thus making t hem into an interesting area of “lawlessness” in the world. The lives of these people have finally been recorded thanks to the effects of a Frenchman form Paris called Gin. Gin spent five months in early 2015 exploring the most remote corners of this area, which sits on the edge of the Amazon rainforest, with half its population of only 250,000 living in its capital, Cayenne.

“I have a special love for the French Guianese people. I have worked there on and off for almost ten years,” says Gin. “I’ve been abl e to keep firm friendships with them. Thus I have been allowed to gain access to their living environment. I don’t see it as a lawless land. But rather I see it as an area of freedom.”

“I wanted to show the audience a photographic record touching upon the uncivilized life,” continues Gin. “I prefer to work in black and white, which allows me to show different specific worlds more clearly.”

His black-and-white pictures present a world almost lost in time. These pictures show people seemingly pushed into a world that they were unprepared for. These local citizens now have to balance their traditional self-supporting hunting lifestyle with the lifestyle offered by the modern French Republic, which brings with it not only necessary state welfare, but also alcoholism, betrayal and even suicide.

8.Why does the author feel surprised about the indigenous people in French Guiana?

A. They seldom follow the French law.

B. They often ignore the Guianese law.

C. They are separated from the modern world.

D. They are both Guianese and French citizens.

9.Gin introduced the special world of the indigenous Guianese as _________.

A. a tour guide

B. a geographer

C. a flm director

D. a photographer

10.What is Gin’s attitude towards the lives of the indigenous Guianese?

A. Cautious.

B. Doubtful.

C. Uninterested.

D. Appreciative.

11.What does the underlined word “it” in the last paragraph refer to?

A. The modern French lifestyle.

B. The self-supporting hunting.

C. The uncivilized hunting.

D. The French Republic.

阅读理解。

A warm drink of milk before bed has long been the best choice for those wanting a good night’s sleep. But now a study has found it really does help people nod off—if it is milked from a cow at night. Researchers have di scovered that “night milk” contains more melatonin(褪黑激素), which has been proven to help people feel sleepy and reduce anxiety.

The study, by researchers from Seoul, South Korea, involved mice being fed with dried milk powder made from cows milked both during the day and at night.

Those given night milk, which contained 10 times the amount of melatonin, were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime, according to the study published in The Journal of Medicinal Food.

Night milk quickened the start of sleep and caused the mice to sleep longer.

While the effect of cows milk harvested at different time has not been tested on humans up to now, taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to fall asleep at night. Previous studies have also indicated that milk can be excellent for helping sleep because of the calcium content, which helps people to relax.

Milk is also sugar-free and additive-free with nutritionists recommending skimmed milk as the best choice before bed as it is the least fattening. The more fat you take in before bedtime, the greater burden you will put on your body at night.

12.According to the text, the mice fed with daytime milk_______. A. started sleep more easily B. were more anxious

C. were less active

D. woke up later

13.Which of the following is true of melatonin according to the text?

A. It’s been tested on mice for ten years

B. It can make people more energetic

C. It exists in milk in great amount

D. It’s us ed in sleeping drugs

14.What can be a suitable title for the text?

A. Night Milk and Sleep

B. Fat Sugar and Health

C. An Experiment on Mice

D. Milk Drinking and Health

15.How does the author support the theme of the text?

A. By giving examples.

B. By stating arguments.

C. By explaining statistical data.

D. By providing research results.

阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

Lainey finished third grade. She had good grades and could read

_______grade level, but she did not like to read. On a family car trip, her Aunt Dede pulled out a copy of Harry Potter, as a surprise for her _______. But Lainey took one look at it, _______her eyes, and said, “Borring!”

Aunt Dede, a teacher, had read the book to her students, and they loved it. _______ the youngest children in the class were _______ by the story. They_______ with great interest and then _______ joined in grand conversations about Harry`s adventures.

“How can you say it`s_______ Have you read it ” asked Aunt Dede.

“No, it`s too long and it doesn`t have any _______.” complained Lainey.

“Oh, that`s where you are_______;there are lots of pictures. Every page is full of pictures; you just have to read the words to _______ them. It`s like magic.”

“Nice try , Aunt Dede,”Lainey replied _______ from the back seat. Another _______ was in order. “Well, if you don’t want to read it, give it_______.Maybe your mom would_______ hearing the story.” The book sailed through the air to Aunt Dede and she began to read it aloud. By the end of the first chapter, _______were coming from the back seat:“Please read a little_______.”

Lainey is an example of an_______reader. As shown here, Lainey can become_______about reading when _______ with literature on topics that interest her, and when the people around her model involvement in the reading process.

16.A.within B.on C.to D. above 17.A.daughter B.niece C. student D.friend 18.A.opened B.dried C.rolled D.shaded

19.A.Even B.Still C. Just D.Yet 20.A.surprised B.annoyed C. puzzled D.attracted. 21.A.read B.told C.listened D.wrote 22.A.suspectedly B.anxiously C.calmly

D.enthusiastically

23.A.amazing B.boring C.ridiculous D.humorous 24.A.pictures B.stories C. adventures D.conversations 25.A.crazy B.foolish C. wrong D.different 26.A.see B. match C.show D.recognize 27.A.sourly B.patiently C. eagerly D.shyly 28.A.idea B.try C.belief D.behavior 29.A.away B.out C.in D.back 30.A.enjoy B.admit C. mind D.finish 31.A.decisions B. requests https://www.360docs.net/doc/5014264111.html,ments D.promises 32.A.more clearly B.longer C. louder D.more carefully 33.A. Unpleasant B. Innocent C.unwilling D.independent 34.A.astonished B.worried C. confused D.excited 35.A. presented B. concerned C.disturbed D.replaced

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Both men and women are living longer these days in industrialized countries. 36.In general, they can expect to live six or seven years more than men. One reason for this is biological.

One important biological factor that helps women live longer is the difference in hormones between men and women. 37.Between the ages of about 12 and 50, women produce hormones that are involved in fertility(生育能力). These hormones also have a positive effect on the heart and blood flow. In fact, women are less likely to have high blood pressure or to die from heart attacks.

38.They help the body defend itself against some kinds of infections. This means that women generally ger sick less often and less seriously than men. The common cold is a good example: women, on average, get fewer colds than men. 39. Scientists are still not exactly sure how influence aging, but they believe that they do. Some think that a woman’s body cells have a tendency(向) to age more slowly than a man’s.Others think that a man’s body cells have a tendency to age more quickly . 40.

A.However, women, on average, live longer.

B .The biological factor plays an important part.

C. Women are also helped by their female genes.

D. The female hormones also protect the body in another way.

E. Recent research seems to support both of these possibilities.

F. Therefore, women are more healthy than men and can live a better life.

G. Hormones are chemicals which are produced by the body to control carious body functions.

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

The giant panda41.(love) by people throughout the world.Chinese scientists42.(recent) had a chance to study a wild female panda with a newborn baby.She was a very 43.(care)mother.For

25days,she never left her baby,not even to find something 44.(eat)!She would not let any other pandas come near.She licked the baby constantly to keep it clean.Any smell might attract natural 45. (enemy)that would try to eat the little comforting pats.The mother held the baby in her front paws much the way a human does. 46.it cried,she rocked it back and forth and gave it little comforting pats,The mother continued to care for the young panda 47. more than two years.By that time,the panda no longer needed

48. (it)mother for food.However,it stayed with her and leaned about the ways of the forest.Then,after two and a half years,the mother 49.(drive)the young panda away.It was time for her to have a new baby, 50.it was also time for the young panda to be independent.

51.短文改错。

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

It is Mother’s Day today.Though it’s a western festival, it’s popular in China now.

Mom has a full-time job,so she has to do most of the houseworks.She is a great mother.Both Dad or I planned to do something on Mother’s Day.We get up early in the morning.Dad cleaned the house,and then went on shopping.When he came back,I found a bunch of flowers in her hand.I asked Mom to stay in the sitting room and I cooked in kitchen.The dishes what I cooked were Mom’s favoritiest.At dinner,we said to her,“Happy Mother’s Day!”Mom was grateful and moving.

52.某中学生英文报正举办“The Season I Like Best”的征文活动。请用英文写一篇短文投稿,内容包括:

1. 你最喜欢的季节;

2. 你喜欢该季节的两条理由(如:气候、景色、活动、感受……)。

注意:

1. 词数100左右;

2. 题目已为你写好;

3. 行文连贯,语篇完整;

4. 文中不得透露个人真实信息。

参考答案

1.C

2.C

3.B

【解析】

试题分析:本文是一篇广告,招聘一位电脑技术好,懂篮球并在晚上和周末有空的学生。

1.推理判断题。根据第一段第一句中的during the Fall 2016, Winter 2016-17 and Spring 2017 semesters可知这项工作的工作时间为2016年秋天,2016至2017年的冬天和2017年春天。故C项“在2016年9月”符合题意。

2.推理判断题。根据第一段中的Students must meet all of the following requirements:Good computer skills;Available evenings and weekends;Knowing basketball rules and statistics可知学生必须满足下面要求:好的电脑技术;晚上和周末有空;懂篮球规则和统计学知识。故C项符合题意。

3.细节理解题。根据第二段中的Rockville Athletic Coordinator, Jorge Zuniga,240-567-7589可知B项符合题意。故选B。

【名师点睛】

事实询问题,这类试题通常以疑问词

what/who/when/where/why/how引起的特殊问句,就文章中某一词

语、某一句子、某一段落或某一具体细节和事实进行提问。解答此类试题首先要弄清题目和每一个选项的含义,然后按题目要求寻找与之相关的细节,正确确定答案来源。同时要注意题目和文章中的暗示作用,特别注意辨别各种信息,确认各种信息。比如第3小题,根据第二段中的“Rockville Athletic Coordinator, Jorge Zuniga,240-567-7589。”可知B项符合题意。故选B。

考点:考查广告类阅读

4.B

5.C

6.B

7.A

【解析】

试题分析:本文以虚拟语气的问句形式开头,鼓励人们奉献自己的一些时间和精力去帮助别人,最穷人的生活将会变得更好。

4.词义猜测题。此处是说,梦想着能读懂别人心思,看穿墙,或者拥有超能力,这些可能听起来很荒唐,但是实际上它是你生活的价值的核心。故选B。

5.细节理解题。根据第三段Every day in our work, we are inspired by the people we meet doing extraordinary things to improve the world.可知每天在我们的工作中,我们会受到一些人的鼓舞,他们在做一些特别的事情来改善世界。故选C。

6.推理判断题。综合第五段内容可知,作者想要告诉我们,提升自己,行动起来帮助别人。故选B。

7.推理判断题。根据最后一段最后一句可知,它已经改变了我们是谁,并将在以后的这些年里继续点燃我们对改善穷人生活的乐观情绪。故选A。

【名师点睛】

推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理判断题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含有infer, suggest, imply, conclude indicate等标志性词语。这种题型主要包括态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题等。比如第7小题就是推理判断题。根据最后一段最后一句It has changed who we are and continues to fuel our optimism about how much the lives of the poorest people will improve in the years ahead.它已经改变了我们是谁,在以后的这些年里最穷人的生活将会得到改善。故选A。

考点:考查日常生活类阅读

8.A

9.D

10.D

11.A

【解析】

试题分析:本文通过一个摄影记者向人们展示了法国的圭亚那人,和现代法国的生活风格给他们带来的影响。

8.推理判断题。根据第一段第二句Surprisingly, these people live largely by their own laws and their own social customs.(令人吃惊的是,这些人主要遵守他们自己的法律和社会风俗生活。)可知A项符合题意。

9.推理判断题。根据第四段第一句“I wanted to show the audience a photographic record touching upon the uncivilized life,”(我想展示给观众一个摄影记录,让他们触摸到不文明的生活。)和第五段第一句His black-and-white pictures present a world almost lost in time.(他的黑白照片呈现了一个几乎失去的世界。)可知他是一个摄影师,故选D。

10.推理判断题。根据第三段第一、二句“I have a special love for the French Guianese people. I have worked there on and off for almost ten years,”(我对法国圭亚那人有一个特殊的爱。我在那里工作了将近十年了。)可知他对圭亚那人是心存感激的,故选D。

11.词义猜测题。根据最后一段最后一句中the lifestyle offered by the modern French Republic可知后面的定语从句中it指现代法国的生活风格。故选A。

考点:考查风土人情类阅读

12.B

13.D

14.A

15.D

【解析】

试题分析:本文介绍了晚上喝牛奶和睡眠之间的关系。

12.推理判断题。根据第四段第一句Those given night milk, which contained 10 times the amount of melatonin, were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime白天喝牛奶的老鼠会更焦虑一些。故选B。

13.推理判断题。根据第六段中的“taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to fall asleep at night”可知D项符合题意。

14.主旨大意题。综合全文可知,本文讲的是晚上喝牛奶和睡眠之间的关系。故A项符合题意。

15.推理判断题。根据前三段中的But now a study, Researchers have discovered that 和The study, by researchers from Seoul, South Korea可知作者是通过提供研究结果来支持文章主题的。故选D。

考点:考查健康类阅读

【名师点拨】

四川省高考英语试卷.

2012 年普通高等学校招生全国统一考试(四川卷) 英语 第Ⅰ卷(选择题共100 分) 第一部分英语知识运用(共两节,满分50 分) 第一节语法和词汇知识(共20小题;每小题 1 分,满分20分)从A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 1. —Excuse me. How much is the shirt? A. Extra Large B. 50 each C. It sells well D. Altogether there are 5 2. New technologies have made __ possible to turn out new products faster and at a lower cost. A. that B. this C. one D. it 3. —Goodbye, John. Come back again sometime. —Sure. ___ . A. I did B. I do C. I shall D. I will 4. At school, some students are active ___________ some are shy, yet they can be good friends with one another. A. while B. although C. so D. as 5. This is not my story, nor ____ the whole story. My story plays out differently. A. is there B. there is C. is it D. it is 6. Tom took a taxi to the airport, only ___ his plane high up in the sky. A. finding B. to find C. being found D. to have found 7. The hotel is almost finished, but it ____ needs one or two weeks to get ready for guests. A. only B. also C. even D. still 8. I looked up and noticed a snake ____ its way up the tree to catch its breakfast. A. to wind B. wind C. winding D. wound 9. —Did you catch what I said? —Sorry. I ___ a text message just now. A. had answering B. have answered C. would answer D. was answering 10. If you happen to get lost in the wild, you ' d better stay ______ you are and wait for help. A. why B. where C. who D. what 11. They are living with their parents for the moment because their own house __ . A. is being rebuilt B. has been rebuilt C. is rebuilt D. has rebuilt 12. Before driving into the city, you are required to get your car __ . A. washed B. wash C. washing D. to wash 13. In our class there are 46 students, __ half wear glasses.

2014年四川省高考英语试题及答案(word)Alex

2014年四川省高考英语试题 第I卷(选择题共90分) 注意事项: 1.必须使用2B铅笔在答题卡上将所选答案对应的标号涂黑。 2.第I卷共两部分,计90分。 第一部分英语知识运用 第一节单项选择(共10小题;每小题1分,共10分) 从A、B、C、D四个选项中国,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 1.She'd lived in London and Manchester,but she liked______and moved to Cambridge. A.both B.neither C.none D.either 2.Grandma pointed to the hospital and said,"That's______I was born." A.when B.how C.why D.where 3.Was it because Jack came late for school______Mr.Smith got angry? A.why B.who C.where D.that 4.Until now,we have raised50.000pounds for the poor children.______is quite unexpected. A.that B.which C.who D.it 5.The manager was satisfied to see many new products______after great effort. A.having developed B.to develop C.developed D.develop 6.I still remember my happy childhood when my mother______take me to Disneyland at weekends. A.might B.must C.would D.should 7.—I hope to take the computer course. —Good idea.____more about it,visit this website. A.To find out B.Finding out C.To be finding out D.Having found out 8.I'll be out for some time.______anything important happens,call me up immediately. A.In case B.As if C.Even though D.Now that 9.She______someone,so I nodded to her and went away. A.phoned B.had phoned C.was phoning D.has phoned 10.—How about dinner tonight?It's on me. —______. A.You are welcome B.Oh,I'd like to C.Well,I'm afraid so D.That's all right 第二节完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的所给选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 My husband,Tom,has always been good with animals,but I was still amazed when he befriended a female grouse(松鸡).It's11for a grouse to have any contact(接触)with people.In fact,they're hard to spot,12they usually fly off when they hear humans approaching. This into our lives in13.Tom was working out in the field when he14 her walking around at the edge of the was15unafraid and seemed to be16 about what he was doing. Tom saw the17bird several times,and she got more comfortable around him.We quickly grew 18of the bird and decided to call her Mildred. One day,as Tom was working,Mildred came within a few feet of him to watch.Tom19 he didn't see her and kept working to see what she would do next. Apparently,she didn't like to be20.She'd run up and peck(啄)at Tom's hands,then 21off to see what he would do.This went on for about20minutes,until Mildred became tired of the

2013年四川高考英语试卷及答案

2013年普通高等学校招生全国统一考试(四川卷) 第Ⅰ卷(选择题共100分) 第一部分英语知识运用(共两节,共40分) 第一节单项填空(共10小题;每小题1分,满分10分) A.---I feel so nervous about the National English Speech Competition . A. I really envy you B. Glad to hear that C. Sounds great D. Take it easy 2. The traffic on the main streets has a longer green signal than on the small ones. A. one B. this C. that D. it 3. Hurry up, kids! The school bus for us! A. waits B. was waiting C. waited D. is waiting 4. Read this story, you will realize that not everything can be bought with money. A. or B. and C. but D. so 5. ---Why are your eyes so red? You have slept well last night. ---Yeah, I stayed up late writing a report. A. can't B. mustn't C. needn't D. won't 6. you said at the meeting describes a bright future for the company. A. When B. How C. What D. That 7. He is so busy. He cannot afford enough time with his son he wants to. A. even if B. as if C. because D. before 8. which university to attend, the girl asked her teacher for advice. A. Not knowing B. Knowing not C. Not known D. Known not 9. Nowadays people are more concerned about the environment they live. A. what B. which C. when D. where 10. The airport next year will help promote tourism in this area. A. being completed B. to be completed C. completed D. having been completed 第二节,完形填空(共20小题;每小题分,满分30分) “Look, it's Baldy!”A boy shouted in my direction across the playground. Even though I was used to regular insults(侮辱)because of the 11 on my head, it was 12 horrible to hear.

高考四川卷英语试题(含答案)

2016年普通高等学校全国统一考试(四川卷) 英语 注意事项: 1.本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。 2.考生务必将自己的姓名、考生号填写在答题卡上。 3.作答时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。 4.考试结束后.将本试卷和答题卡一并交回。 第二部分阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Basketball Statistician Help Wanted The Athletic Department is looking for students to help assist staff during the Fall 2016, Winter 2016-17 and Spring 2017 semesters. Students in this position will be keeping live statistics during basketball games. Students must meet all of the following requirements: Good computer skills Available evenings and weekends Knowing basketball rules and statistics Students interested in working for the Athletic Department should contact the Athletic Coordinator at their respective(各自的) campuses. TP/SS Athletic Coordinator, Michael Simone,240-567-1308 Rockville Athletic Coordinator, Jorge Zuniga,240-567-7589 Springfield Athletic coordinator, Gary Miller,240-567-2273 Germantown Athletic Coordinator, GavriChavan, 240-567-6915 will the job start A .In May 2016B. In May 2017 September 2016D. In September2017 is more likely to get job

高考英语听力WORD版(四川卷)

高考试题——英语听力(四川卷)录音稿 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) BABAC 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A.£19.15.B.£9.15.C.£9.18 答案是B。1.Who is coming for tea? A.John.B.Mark.C.Tracy. 2.What will the man do next? A.Leave fight away.B.Stay for dinner.C.Catch a train. 3.What does the mall come for? A.A lecture.B.A meeting.C.A party. 4.、What size does the man want? A.9.B.35.C.39. 5.What are the speakers talking about? A.Life in Southeast Asia.B.Weather conditions.C.A holiday tour. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) CA 听下面5段对话或独白。每段对话或独自后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。 6.What is the man doing? A.Giving a speech.B.Chairing a meeting.C.Introducing a person.7.Why does the woman sing so well? A.She has a great teacher.B.She teaches singing.C.She is young.听第7段材料,回答第8、9题。

2014年高考英语真题解析分类汇编:T单元 四川(纯word可编辑)

补全对话 [2014·四川卷] Mary: Mike, how do I look in these blue jeans? Mike: __51__ They really suit you, Mary! Mary: Thanks, you know, these kinds of jeans are in style now. Mike: __52__ Mary: I mean…they are very popular these days; everyone is wearing them! Mike: You are great at keeping up with fashions. Mary: Well, __53__ Mike: Perhaps you can help me pick out a pair of jeans now, since you are an expert. Mary: __54__ I would be happy to help you with your fashion change! Mike:__55__ A. Wow, great! B. No problem! C. See you then. D. Any suggestions? E. I am a girl after all. F. What do you mean? G. Thank you so much! 【要点综述】这是一则以牛仔裤为谈论话题的简短对话。 51. A玛丽问迈克,她穿上牛仔裤怎么样,并根据后文的“Thanks, you know…”可知答案为A。 52. F根据后文玛丽所说的“I mean…”可知答案为F。 53. E根据上句迈克评价玛丽擅长跟随时尚可知答案为E。 54. B根据上句迈克叫玛丽帮他挑牛仔裤可知答案为B。 55. G玛丽答应帮忙,故迈克需要感谢。 T2 阅读表达 T2[2014·四川卷] When my father was celebrating a milestone(里程碑) birthday, I pulled together a surprise gift that he would never forget. As he was approaching 60,I had a fun idea: What if I could get the memories people had of him, put each one into an envelope—60 in total—and have him open them, one by one, on his birthday? So I wrote an e-mail to family and friends, explaining my idea. I sent the e-mail and waited. And then the replies started coming in and I was very, very surprised. There were so many memories, and they were all so lovely. They came from the '50s, '60s, '70s, from every decade(十年) between now and the day my dad was born. They came from my mother, my siblings, my grandma, my dad's friends from high school, his sister, my dad's first boss, a colleague at his first job, from people who hadn't seen my dad in 40 years, from people I myself hadn't even informed. They typed them and handwrote them. They mailed them and e-mailed them. The night before Dad's birthday, my sister and I stayed up late, putting everything together with some envelopes. The next morning, after breakfast and presents and cake, we gave the pile of envelopes to him. “Just one more thing for you,” we said.

2013年高考英语试题四川卷超级解析

绝密★启用前 2013年普通高等学校招生全国统一考试(四川卷) 英语 第二部分阅读理解(共两节,满分50分) 第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(共20小题;每小题2分,满分40分)

【语言习得】重点词句、熟词生义 Free She is free of responsibility for the damage. 她免除了承担损坏的责任。 Registration is required, but it is free of charge. 必须进行注册,但可以免费注册。 Is Mike free this afternoon? No. He will be having an interview. 今天下午麦克有空吗?不,他有一个面试。 vt. 1. 使自由 to free prisoners 释放囚犯 2. 解除;使脱身;使避免(常与of 或from 连用) She freed herself of worry. 她使自己从烦恼中解脱出来。 3. 使免除(常与from 连用) The prize money freed him from debts. 这笔奖金使他免于负债。 Performance Either Tom or his twin sisters are going to put on a performance tomorrow evening. 不是汤姆就是他的双胞胎妹妹明天晚上要有演出。 The study suggests a link between heavy media use and lower performance in school. 这项研究表明大量使用媒体与校内成绩不佳存在关联。 Highlight vt.使显著,使突出 Of course we must highlight that the system can hardly be inaccurate.当然我们必须强调这一点,即该系统根本不可能出错。 【文段解读】应用文。庆祝中国蛇年活动的海报,介绍了活动日期、时间、地点、节目以及注意事项等。 31.【答案】D 【题眼】Date, Time, Place, Fee, Programmes, Highlights, Note; Join us on the Fun Day! Al are welcome. 【解析】文中介绍活动日期、时间、地点、节目、亮点等以及不同的字体、别样的文章结构可知文章为海报。 32.【答案】A 【题眼】Fun Day; To celebrate the Year of the snake ; Organised by Lam Tin Youth Centre and Kwun Tong High School 【解析】文段为庆祝蛇这件大事所做的海报。 33.【答案】C 【题眼】Fee: $20 (buy three get one free) 【解析】四个人的费用为4ⅹ$20-$20=60$。 34.【答案】D

2016高考英语四川真题及答案

绝密★启用前 2016年普通高等学校全国统一考试(四川卷) 英语 第I卷 第二部分阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Basketball Statistician Help Wanted The Athletic Department is looking for students to help assist staff during the Fall 2016, Winter 2016-17 and Spring 2017 semesters. Students in this position will be keeping live statistics during basketball games. Students must meet all of the following requirements: ●Good computer skills ●Available evenings and weekends ●Knowing basketball rules and statistics Students interested in working for the Athletic Department should contact the Athletic Coordinator at their respective(各自的) campuses. 学科.网 ●TP/SS Athletic Coordinator, Michael Simone,240-567-1308 ●Rockville Athletic Coordinator, Jorge Zuniga,240-567-7589 ●Springfield Athletic coordinator, Gary Miller,240-567-2273 ●Germantown Athletic Coordinator, GavriChavan, 240-567-6915 21.When will the job start? A .In May 2016B. In May 2017 C.In September 2016 D. In September2017 22.Who is more likely to get job? A.Sam,English major ,member of the college basketball team B.Judy,IT staff with night classes,children’s basketball team coach

2014年四川省高考英语试题

2014年四川省高考英语试题 第一节单项选择 1. She'd lived in London and Manchester, but she liked ______ and moved to Cambridge. A. both B. neither C. none D. either 2. Grandma pointed to the hospital and said, "That's ______ I was born." A. when B. how C. why D. where 3. Was it because Jack came late for school ______ Mr. Smith got angry? A. why B. who C. where D. that 4. I now, we have raised 50.000 pounds for the poor children. ______ is quite unexpected. A. that B. which C. who D. it 5. The manager was satisfied to see many new products ______ after great effort. A. having developed B. to develop C. developed D. develop 6. I still remember my happy childhood when my mother ______ take me to Disneyland at weekends. A. might B. must C. would D. should 7. — I hope to take the computer course. — Good idea. ____ more about it, visit this website. A. To find out B. Finding out C. To be finding out D. Having found out 8. I'll be out for some time. ______ anything important happens, call me up immediately. A. In case B. As if C. Even though D. Now that 9. She ______ someone, so I nodded to her and went away. A. phoned B. had phoned C. was phoning D. has phoned 10. — How about dinner tonight? It's on me. — ______ . A. You are welcome C. Well, I'm afraid so B. Oh, I'd like to D. That's all right 第二节完形填空 My husband, Tom, has always been good with animals, but I was still amazed when he befriended a female grouse (松鸡). It's 11 for a grouse to have any contact (接触) with people. In fact, they're hard to spot, 12 they usually fly off when they hear humans approaching. This grouse came into our lives in 13 Tom was working out in the field when he 14 her walking around at the edge of the field. She was 15 unafraid and seemed to be 16 about what he was doing. Tom saw the 17 bird several times, and site got more comfortable around him. We quickly grew 18 of the bird and decided to call her Mildred. One day, as Tom was working, Mildred camc within a few feet of him to watch.

2013四川高考英语试题及解析

2013四川高考英语试题及解析 2013年普通高等学校招生全国统一考试(四川卷) 英语 本试题分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)。第I 卷1至8页,第II卷9至10页,共10页。考生作答时,须将答案答在答题卡上,在本试题卷、草稿纸上答题无效。满分150分。考试时间120分钟。考试结束后,将本试题卷和答题卡一并交回。 第I卷(选择题共90分) 注意事项: 1. 必须使用2B铅笔在答题卡上将所先答案对应的标号涂黑。 2. 第I卷共两部分,共计90分。 第一部分英语知识运用(共两节,共40分) 第一节单项填空(共10小题;每小题1分,共10分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 1. --I feel so nervous about the National English Speech Competition tomorrow. --________.

A. I really envy you B. Glad to hear that C. Sounds great D. Take it easy 2. The traffic on the main streets has a longer green signal than _______ on the small ones. A. one B. this C. that D. it 3. Hurry up, kids! The school bus _______ for us! A. waits B. was waiting C. waited D. is waiting 4. Read this story, _______ you will realize that not everything can be bought with money. A. or B. and C. but D. so 5. --Why are your eyes so red? You _______ have slept well last night. A. can’t B. mustn’t ‘t D. won’t 6. _______ you said at the meeting describes a bright future for the company. A. When B. How C. What D. That 7. He is so busy. He cannot afford enough time with his son _______ he wants to. A. even if B. as if C. because D. before 8. _______ which university to attend, the girl asked her teacher for advice. A. Not knowing B. Knowing not C. Not known D. Known

(完整版)2019四川省高考英语真题含答案(全国卷3)

2019年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷III) 英语 注意事项: 1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。 3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第一部分听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15. 答案是C。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15. 答案是C。 1. Where does the conversation probably take place? A. In a library. B. In a bookstore. C. In a classroom. 2. How does the woman feel now? A. Relaxed. B. Excited. C. Tired. 3. How much will the man pay? A. $520. B. $80. C. $100. 4. What does the man tell Jane to do?

2014高考英语全国卷1真题(完整版)

2014年普通高等学校招生全国统一考试(新课标I) 英语 注意事项: 1. 本试卷分第Ⅰ卷(选择题)和第Ⅱ卷(非选择题)两部分。第Ⅰ卷1页至10页,第Ⅱ卷11页至13页。 2. 答题前,考生务必将自己的姓名,准考证号填写在本试卷相应的位置。 3. 全部答案在答题卡上完成,搭载本试卷上无效。 4. 第Ⅰ卷听力部分满分30分,不计入总分,考试成绩录取时提供给高校作参考。 5. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第Ⅰ卷 第一部分听力(共两节,满分30分) 做题时,现将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A.£ 19.15 B.£ 9.18 C.£ 9.15 答案是C。 1.What does the woman want to do ? A. Find a place B. Buy a map C.Get an address 2. What will the man do for the woman? A. Repair her car B.Give her a ride C.Pick up a aunt 3. Who might Mr Peterson be? A. new professor B.A department head C.A company director 4. What does the man think of the book? A.Quite different B.Very interesting C.Too simple 5.What are the speakers talking about? A.Weather B.Clothes. C.News.

高考四川卷英语试题(含答案)92325

【 绝密★启用前 2016年普通高等学校全国统一考试(四川卷) 英语 注意事项: 1.本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分。 2.考生务必将自己的姓名、考生号填写在答题卡上。 3.作答时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。 4.考试结束后.将本试卷和答题卡一并交回。 ) 第二部分阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 A Basketball Statistician Help Wanted The Athletic Department is looking for students to help assist staff during the Fall 2016, Winter 2016-17 and Spring 2017 semesters. Students in this position will be keeping live statistics during basketball games. Students must meet all of the following requirements: Good computer skills Available evenings and weekends > Knowing basketball rules and statistics Students interested in working for the Athletic Department should contact the Athletic Coordinator at their respective(各自的) campuses. TP/SS Athletic Coordinator, Michael Simone,240-567-1308 Rockville Athletic Coordinator, Jorge Zuniga,240-567-7589 Springfield Athletic coordinator, Gary Miller,240-567-2273

四川省2019年高考真题(全国卷Ⅲ)英语试题(解析版)

绝密★启用前 四川省2019年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷Ⅲ) 英语试题 (解析版) 注意事项: 1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。 2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。 3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。 第一部分听力(共两节,满分30分) 做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 例:How much is the shirt? A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15. 答案是C。 1.【此处有音频,请去附件查看】 Where does the conversation probably take place? A. In a library. B. In a bookstore. C. In a classroom. 【答案】B 【解析】 【详解】此为听力题,解析略。 2.【此处有音频,请去附件查看】 How does the woman feel now?

A. Relaxed. B. Excited. C. Tired. 【答案】C 【解析】 【详解】此为听力题,解析略。 3.【此处有音频,请去附件查看】 How much will the man pay? A. $520. B. $80. C. $100. 【答案】B 【解析】 【详解】此为听力题,解析略。 4.【此处有音频,请去附件查看】 What does the man tell Jane to do? A. Postpone his appointment. B. Meet Mr. Douglas. C. Return at 3 o’clock.【答案】A 【解析】 【详解】此为听力题,解析略。 5.【此处有音频,请去附件查看】 Why would David quit his job? A. To go back to school. B. To start his own firm. C. To work for his friend. 【答案】C 【解析】 【详解】此为听力题,解析略。 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三

相关文档
最新文档